Kontakta oss

KULTUR

Hellre en #rödvalborg än en död första maj

Publicerat

den

INRIKES | Sidan Sveriges PK har gått ut med en uppmaning om att skipa alkoholen på Valborg för att vara pigg och glad på arbetarrörelsens dag. Man kan ha trevligt tillsammans utan alkoholen på Valborg. Många som uppskattat uppmaningen om att ta det lugnt med spriten. Så här lyder Sveriges.pk uppmaning. 

Jag var kanske 17 och hade mycket nyligen börjat intressera mig för socialism. Första maj kändes som en högtid helt olik alla andra, den hade ett syfte och det fanns en spänd förväntan inför dagen. Dock hade valborg också ett väldigt tydligt syfte bland mina vänner – att dricka så mycket som möjligt på en gräsplätt någonstans. Det kanske gick att kombinera båda?

Det gick inte så bra. Att släpa sig in i duschen och ligga där under porlande vatten en kvart var ett tappert försök, men räckte inte för att få aktivisten att ta över kroppen från valborgsfiraren. Det blev en första maj med huvudet intryckt i kuddar.

Andra år har det gått bättre, men fortfarande sätter ett alkoholvalborg käppar i hjulen för den festliga första maj. Om du är bakis går demonstrationerna i baklås. Låt oss omkullkasta den traditionen på samma resoluta sätt som vi ska störta kapitalismen i gruset!

Dela gärna dina egna skäl att fira #rödvalborg på sociala medier.

Plattformen för #rödvalborg lyder som följer:
Första maj är revolutionens högtid, jag lovar därför att avstå drycker med en alkoholhalt över 2.25 volymprocent under valborg.

www.sveriges.pk
 

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se