Kontakta oss

UTRIKES

Israels utrikesminister vill halshugga araber

Publicerat

den

800px-knesset_member_avigdor_liberman

UTRIKES| Israels utrikesminister Avigdor Lieberman får skarp kritik för sin hotfulla retorik mot Israels arabiska minoritet. ”De som är med oss förtjänar allt, men de som är emot oss förtjänar att få sina huvuden avhuggna med yxa”, sa han på en valkonferens i söndags.

Avigdor Lieberman gjorde utspelet, riktat mot landets arabiska minoritet som utgör drygt 20 procent av Israels befolkning, på en valkonferens i söndags. Utrikesministern som är ordförande i partiet Yisrael Beiteinu föreslog att israeliska städer vars invånare domineras av araber inte borde tillhöra den israeliska staten. En stad han nämnde var Umm el-Fahm, rapporterar Newsweek.

-De som är med oss förtjänar allt, men de som är emot oss förtjänar att få sina huvuden avhuggna med yxa, sa bland annat Avigdor Lieberman.

Lieberman fortsatte att misstänkliggöra de arabiska medborgarna och ställde ett ultimatum till de som på Israels självständighetsdag istället uppmärksammade Nakbadagen eller ”Den stora katastrofen”. Nabka uppmärksammar att omkring 700 000 palestinier flydde eller lämnade Israel under arab-israeliska kriget 1948.
”De som höjer den svarta flaggan på ’Nakbadagen’ i sorg över Israels grundande hör inte hemma här vad mig anbelangar. Jag är villig att donera dem till den palestinska myndighetens president Mahmoud Abbas. Det skulle jag göra med ett nöje”, sa Lieberman.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se