Kontakta oss

INRIKES

Svenska högerprofiler: Judehat att inte titta på Eurovision

Publicerat

den

HÖGERN Är det rasistiskt att bojkotta Eurovision? Det anser flera högerprofiler efter ett stort antal svenska artister undertecknat ett upprop där de säger nej till årets ESC.

Idag gick 171 svenska artister och kulturarbetare ut och uppmanade Sverige att säga nej till årets Eurovision Israel. Då började flera kända högerprofiler anklaga dem för att sprida rasism och hata judar. Under hela dagen har helt sinnessjuka kommentarer flödat på mikrobloggen Twitter.

Enligt flera högerprofiler är det antisemitism att påpeka att Israel är en apartheidstat. Men bara för tre veckor sedan gick Israels premiärminister Benjamin Netanyahu ut och påpekade att Israels nya nationslagar innebär att Israel inte är till för alla dessmedborgare.

Här nedan har följer ett axplock av högerns senaste hysteri.

Tydligen är samtliga 171 undertecknare kommunister. Det borde innebära att revolutionen är nära.

Även hatsajten Avpixlats före detta frontman, Jan Sjunnesson, anser att det är antisemitiskt att bojkotta Eurovision.

David Eberhard försöker vittvätta Israel genom att påstå att homosexuella inte förföljs i Israel. Minst två dödliga knivattacker har skett mot Prideparader i Israel sedan 2005. Även skottlossningar mot HBTQ-kafféer har förekommit. Även om gemene man har en positiv inställning till HBTQ-personer så finns det även stora problem med våldsamma judiska extremister. Vilket Eberhard lägligt nog väljer att bortse från. Först 1988 blev det lagligt att vara homosexuell i Israel.

Markus Uvell skräder inte med orden. Det är visst hatiskt att inte titta på Eurovision i år.

”Svenska vänsterns största antisemiter”, skriver M-politikern Edward Tovi.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se