Kontakta oss

INRIKES

Liberalernas näringspolitiske talesperson blåste sina anställda

Publicerat

den

OTRYGGA SVERIGE | Liberalernas näringspolitiske talesperson Said Abdu, har ertappats med att ha blåst sina anställda på deras löner.

Obetalda räkningar och anställda som inte fick lön. Liberalernas näringspolitiske talesperson Said Abdu har under sin tid som styrelseledamot och ägare i restaurang Karmma blåst anställda på lön och haft 17 ärenden hos Kronofogden till ett värde av en halv miljon kronor. Det rapporterar tidningen Arbetet.

Det var under 2014-2015 som Liberalernas näringspolitiske talesperson blåste de anställda på halvårs lön och samlade på sig skulder hos Kronofogden.

Redan från början ska de anställda ha sagt att de inte arbetar gratis. Men trots det och att månaderna gick kom det aldrig in några löner. Lönekraven för ett halvårs arbete ligger just nu hos Kronofogden och de anställda har ännu inte fått ut så mycket som en krona.

Said Abduvar var styrelseledamot i restaurangen från september 2014 till september 2015, men är enligt egen utsago fortfarande ägare. Förutom att vara näringspolitisk talesperson för Liberalerna är han även riksdagsledamot.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons