Kontakta oss

INRIKES

LO-tjänstemannen: DN felciterade LO-ledningen

Publicerat

den

INRIKES| I kölvattnet av LO högerutspel i Dagens Nyheter förnekar LO-tjänstemannen Mats Eriksson att LO-ledningen har påstått att Sverige har haft en oreglerad invandring. Istället för att erkänna populistutspelet väljer Mats Eriksson att skylla på Dagens Nyheter.

”LO skrev inte ’Sverige måste återgå till en reglerad invandringspolitik’. DN gjorde det, citatet finns inte i LOs text.” skriver LO-kommunikatören i en tweet till Tillsammansskapets ordförande Alex Bengtsson efter att denne ifrågasatt LO-ledningens insinuerande om att Sverige har haft en oreglerad invandringspolitik. Antydan om den ”oreglerade invandringspolitiken” har mött stenhård kritik inifrån arbetarrörelsen och mängder med människor har uttryckt sitt missnöje med LO:s retorik. LO-tjänstemannen Mats Eriksson slutar däremot inte där. I ytterligare en tweet publicerar han även en skärmdump tillsammans med en text där han anklagar Dagens Nyheter för att publicera falsarier.

Till Erikssons förtret framgår det däremot att LO-ledningen endast hade lagt fram ett annorlunda rubrikförslag där det med all tydlighet framgår att LO-ledningen skriver om att reglera invandringspolitiken trots att den har varit reglerad sedan 1500-talet.


Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se