Kontakta oss

INRIKES

M-politiker vill censurera Expressen

Publicerat

den

Foto: Moderaterna pressbild

INRIKES   Moderatpolitikern Tom Hedrup vill censurera den liberala kvällstidningen Expressen. Anledningen är för att Expressen publicerat en kritisk krönika om Moderaternas rättspolitiska talesperson Johan Forssell.

I lördags publicerade Expressen en fantasifylld krönika av Alex Schulman där Schulman driver med tanken att Moderaternas rättspolitiska talesperson Johan Forssell kan vara en avatar eller robot som har skapats av främmande makter för att destabilisera Sverige. Bakgrunden är Johan Forssells perfekta skäggstubb och twittrande där den rättspolitiska talespersonen avhumaniserar brottslingar och använder ett alarmistiskt språkbruk i sitt personliga propagandakrig mot den sittande regeringen.

”Finns det någon möjlighet att han skulle kunna vara en avatar? Kan han vara en artificiell intelligens, skapad av främmande makt, placerad i opposition för att destabilisera landet? Kanske har någon fiende till Sverige skapat honom och gjort honom så kompromisslös och vild för att de förstått att så splittrar man ett land på riktigt, genom en opposition som agerar populistiskt, som polariserar landet och undantagslöst och oavsett fråga vägrar samarbeta med regeringen i någon form.” skriver Alex Schulman i krönikan.

Politisk censur

Efter Expressen publicerade Alex Schulmans krönika gick Moderatpolitikern Tom Hedrup ut på Twitter och kallade krönikan för ovärdig och hatisk och krävde att Expressen skulle be Johan Forssell om ursäkt och ta bort Schulmans krönika.

” Krönikan som Alex Schulman har skrivit i dag om en riksdagsledamot är ovärdig en tidning som
@Expressen. Man bör ta bort den och be om ursäkt. Expressen ska inte sprida hat.”, skriver Tom Hedrup på Twitter.

Tom Hedrup är kommunfullmäktigeledamot i Stockholms kommun, ordförande i valberedningen i Stockholm och styrelseledamot i Moderaterna Gärdet.

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se