Kontakta oss

INRIKES

M-topp bakom skandalomsusat välfärdsbolag

Publicerat

den

INRIKES Välfärdsbolaget tycker att knarkhandel är en del av de anställdas arbetsuppgifter och har tvingat anställda till nattligt knarkhandel med brukarna. Bakom skandalbolaget står bland annat M-riksdagsledamoten Kristina Axén Olin.

Det privata välfärdsföretaget Annas assistans har tvingat personliga assistenter till att handla knark med sina brukare. Enligt företaget ingår knarkhandel i de anställdas arbetsuppgifter. I somras tog Arbetsmiljöverket tag i saken och utfärdade ett omedelbart förbud mot den formen av arbetsuppgifter. Det uppger tidningen Kommunalarbetaren.

Det var först efter att fackets skyddsombud ingrep som de vårdanställda slapp träffa knarklangare.

”Kunden vill åka kl. 02.00 på natten och köpa knark och vill att personlig assistent följer med. Arbetsgivaren påstår att detta ingår i personlig assistents arbetsuppgifter”, skriver skyddsombudet i sin anmälan till Arbetsmiljöverket.

När Kommunalarbetaren ringer upp VD:n för Annas assistans, Olof Lorentzon vill han inte svara på frågan om företaget fortfarande tvingar sina anställda till att handla knark.

– Jag har inga kommentarer. Hej då, säger Olof Lorentzon.

Annas assistans ägs av moderbolaget Team Olivia Group AB. Ett bolag som styrs av några av Sveriges ledande kapitalister. En av dessa är Moderaternas toppolitiker, riksdagsledamoten Kristina Axén Olin. Axén Olin är ordinarie ledamot för Team Olivia Group och har därför haft full insyn i koncernen.

Det är inte första gången som Kristina Axén Olin kopplas samman med skandalomsusade välfärdsprofitörer. Hon var tidigare etisk rådgivare åt Carema Care. Ett bolag som tvingades byta namn efter flera avslöjanden om vanvård av äldre människor.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se