Kontakta oss

EKONOMI

Ulf Kristersson lovar mer lönedumpning om han blir statsminister

Publicerat

den

POLITIK I veckan publicerade Moderatledaren Ulf Kristersson sina viktigaste punkter för en ny högerregering. En av de punkter som sticker är löftet om ökad arbetskraftsinvandring.

I realiteten handlar löftet om ökad arbetskraftsinvandring inte om att tillföra Sverige någon specialkompetens. Istället kommer det se ut som idag där majoriteten av utländska arbetare är utstationerade inom byggbranschen, restaurangbranschen och företag som sysslar med bland annat lokalvård. Ulf Kristerssons förslag om att öka arbetskraftsinvandringen innebär att företagarna kommer få det lättare att dumpa lönerna för svenska arbetare. ”Företagens kompetensförsörjning kan stärkas genom att systemet för arbetskraftsinvandring förbättras.” skriver han bland annat.

Lönedumparpolitiken är inte det enda anmärkningsvärda förslaget på Kristerssons lista. Moderatledaren öppnar även upp för att bredda och bygga RUT-systemet vilket kan kosta skattebetalarna tusentals skattemiljoner. Ulf Kristersson lovar även att en ny högerregering tänker fördjupa sig i EU:s inre marknad och att Sverige ska fortsätta ge upp sin ekonomiska självständighet.

”Sverige ska arbeta för att fördjupa EU:s inre marknad, särskilt för digitala tjänster. Vi ska fortsatt stå upp för frihandel. Europeisk konkurrenskraft är en del av svensk konkurrenskraft.” skriver Ulf Kristersson.

Läs Kristerssons punkter på DN Debatt.

Relaterat

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se