Kontakta oss

INRIKES

Magdalena Andersson avgår

Publicerat

den

INRIKES Efter att det blåbruna blocket plockat hem ytterligare ett mandat och säkrat segern väljer Magdalena Andersson att lämna sin roll som statsminister.

Aktuellt Fokus har tidigare rapporterat om hur de blåbruna plockat hem flest röster i riksdagsvalet. Då det enbart skiljde en mandat mellan blocken fanns det fortfarande en möjlighet för de rödgröna att plocka hem segern då utlandsröster och sena förtidsröster ej räknats.

Efter att dessa röster nu räknats och de blåbruna plockat hem ett till mandat meddelar idag Magdalena Andersson att hon avgår som statsminister. Hon tänker fortsätta som partiledare för Socialdemokraterna.

Andersson anser sig fortfarande inte helt besegrad utan kan tänka sig att bli statsminister om det blåbruna blocket inte lyckas bilda ett regeringsunderlag.

– Om det visar sig att Ulf Kristerssons tilltänkta underlag inte håller ihop, då står naturligtvis min dörr öppen. Vi Socialdemokrater är redo att samarbeta med alla som vill vara en del av lösningen på de problem som Sverige står inför, säger Andersson på presskonferensen.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se