Kontakta oss

ARBETSLIV

Målarförbundet sa nej till medlarnas bud – utökar strejken imorgon

Publicerat

den

mfstrejk
AVTALSRÖRELSEN 2016 | Förhandlingarna mellan Svenska Målarförbundet och Måleriföretagen har återigen havererat varför medlare kopplats in. I morgon kan ytterligare 600 målare tas ut i strejk som berör 19 bolag.

Förhandlingarna har strandat mellan Svenska Målareförbundet och Måleriföretagen efter att fackförbundet har avvisat budet som medlarna presenterade på torsdagen.

Skälen till nejet till medlarnas bud är bland annat för att Svenska Målarförbundet vill säkra det lönesystem som ger målarna en rättvis lön, facket vill också säkra kvaliteten i framtida lärlingsutbildningar samt säkra möjligheten att kombinera arbets- och familjeliv. Då detta inte var del av budet som Svenska Målarförbundet mottog innebär det att fackets varslade strejk utbryter i morgon.

Därmed går ytterligare 600 målare ut i strejk på fredag och 19 företag berörs av varslet. Strejken, som gäller lönesystemet och vilka företag som ska betala mätningsavgiften för ackord, har fått fackförbundet inom F6 att sympativarsla till stöd för Svenska Målarförbundet.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons