Kontakta oss

ARBETSLIV

32 arbetare döda och 121 skadade i explotion på gasanläggning

Publicerat

den

MEXIKO | Minst 32 personer har dödats och över 121 uppges ha skadats i samband med en explosion. Det var vid 16-tiden lokal tid som explosionen inträffade i en källare i oljebolaget Pemex huvudanläggning i huvudstaden i Mexiko.

En brand utbröt och rök spreds över området. Flera våningar kollapsade i den 52 våningar höga byggnaden och de anställda hade stora svårigheter att ta sig ut. Över 500 brandmän, soldater och räddningsarbetare arbetar fortfarande med att rädda överlevande.

Inte första olyckan och döda arbetare
Det statliga oljebolaget Pemex har även tidigare drabbats av dödliga olyckor. I en av dem, i september förra året, dödades ett 30-tal människor vid en explosion i en av företagets gasanläggningar. Nu riktas strålkastarljuset återigen på Pemex säkerhetsproblem, som företaget bara ett par timmar innan olyckan skrev på Twitter att de hade förbättrat.

Det är oklart exakt hur många som befann sig på platsen men under en presskonferens som hölls på fredagseftermiddagen svensk tid uppgav Emilio Lozoya Austin att 32 personer har dödats, och 121 har skadats. 52 av de skadade har tagits in på sjukhus. Vid tre på eftermiddagen uppgavs 17 av de dödade vara kvinnor och åtta män.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons