Kontakta oss

INRIKES

Minutjakten inom vården skördar nytt offer – pojke blind på ena ögat

Publicerat

den

vardkaoset-1
VÅRDKAOSET| En ung pojke blev blind på ena ögat efter att personal pressad av Lean-tänkande på Vårdcentralen uppmanade föräldrarna att avvakta.

Pojken hade tidigare under året råkat ut för en olycka och fått en kniv mot ögonbrynet. Men när pojken vägrade att öppna ögonen efter att såret limmats kontaktade hans far vårdcentralen.

Personalen där skickade honom inte till läkaren utan sa att familjen skulle vänta. När pojken till slut fick träffa en ögonläkare konstaterades det att han var blind på ena ögat.

Landstinget i Sörmland har nu gjort en Lex Maria-anmälan på händelsen. Men den egentliga boven är minutjakten och stressen som kommer med Lean-tänkandet. Om det är någonting som borde Lex Maria-anmälas så är det denna patientfientliga organisationslära som ständigt visar sina brister.

Stressen och pressen som kommer med New Public Management och Lean-tänkande inom vården tvingar personal att avvakta. Att gammelmedia väljer att mörklägga orsaken till bristerna i vården är mer än anmärkningsvärt.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons