Kontakta oss

INRIKES

MP-toppen Esabelle Dingizian anklagas för hyckleri – Poserade med nazistkopplad skandalpolitiker

Publicerat

den

Esabelle Dingizian3
INRIKES| Debatten om Miljöpartiets demokratisyn har varit intensiv sedan det framkommit att flera av partiets toppar har ertappats med rasistiska fascist- och islamistkontakter. Nu kan Aktuellt Fokus publicera en skärmdump från MP-toppen Esabelle Dingizians privata Facebookprofil där poserar med en nazistkopplad skandalpolitiker.

Miljöpartiet säger sig vara ett antirasistiskt och antifascistiskt parti men samtidigt har flera partiföreträdare ertappats med islamist- och fascistkontakter. Bland det mest kända fallet är kontakterna mellan den fascistiska terrororganisationen Grå Vargarna och förre bostadsministern Mehmet Kaplan. Ett avslöjande som uppdagades tack vare ihärdiga nätaktivister och som Aktuellt Fokus var första media i landet med att plocka upp och publicera.

En av de Miljöpartister som har reagerat hårdast internt är MP-toppen Esabelle Dingizian. Enligt uppgifter till Aktuellt Fokus ska Esabelle Dingizian uttryckligen ha sagt att miljöpartister inte ska ha med rasister och fascister att göra.

Men när det gäller henne själv har hon inte varit lika konsekvent. På hennes privata Facebook har hon lagt upp bilder där hon stolt poserar tillsammans med den sverigedemokratiska skandalpolitikern Björn Söder. En politiker som bland annat förespråkar dödsstraff, har poserat med SS-män, blivit svartlistad av Simon Wisenthal-centret och är en stark förespråkare av Israels ockupation av Palestina.

Esabelle Dingizian

Anklagas för hyckleri

Bilden är tagen på Talmannens vårmiddag. En middag som framförallt brukar hållas för statsrådsberedningen. Då middagen handlar om tradition och normer och inte är en officiell riksdagstillställning framstår MP-toppens poserande som hyckleri i de miljöpartistiska leden.

– Ena sekunden står hon och talar om intersektionell antirasism. Andra sekunden står och myser med en politiker som livnär sig på rasismen i samhället, det provocerar och det är hycklande. Han har för fan umgåtts med SS-män säger en anonym miljöpartisk källa till Aktuellt Fokus.


Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons