Kontakta oss

INRIKES

Ingen S-uteslutning för Hasan Dölek

Publicerat

den

hasandoleksocdem

SOCIALDEMOKRATERNA| Mängder med människor har krävt att Socialdemokraterna ska sparka ut Turkiska Riksförbundets ordförande, den förre riksdagskandidaten Hasan Dölek från partiet. Men det lär aldrig hända. Den fascistkopplade TRF-ordföranden hann nämligen tröttna på Socialdemokraterna innan de hann tröttna på honom.

Enligt Daniel Ferreira, kommunikationsansvarig för Socialdemokraterna i Stockholmsregionen är Hasan Dölek inte längre med i partiet. Enligt Ferreira ska Dölek inte ha varit med i partiet sedan ett drygt år tillbaka. Anledningen är för att han valde att lämna på eget bevåg.

Den före detta riksdagskandidatens karriär inom Socialdemokraterna var kantad av bristande respekt för arbetarrörelsen och demokratiska ideal.

Anklagelser om valfusk, rasism och radikala kopplingar har löpt som en röd tråd kring den Hasan Döleks år i partiet. Bland annat har Dölek blivit uppmärksammad för att ha spridit hatiska tal där han har uppmanat till våld under sin tid som S-politiker. Något som har väckt frågan hur han kunde lämna partiet självmant och inte uteslöts för flera år sedan.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se