Kontakta oss

NOTISER

Muhammed Ali slår tillbaka mot Donald Trump

Publicerat

den

USA | Den flerfaldige boxningsvärldsmästaren Muhammed Ali ger Donald Trump en rak vänster.

Den republikanska presidentkandidaten Donald Trump orsakade nyligen kontroverser i USA genom att föreslå att muslimer ska nekas inträde till landet. Den högervridne Trump mötte snabbt mothugg från den amerikanska tungviktsmästaren i boxning, Muhammed Ali.

Den nu 73-årige Ali konverterade till islam redan 1960. I ett skriftligt uttalande skriver den trefaldige världsmästaren att amerikanska muslimer måste stå upp mot de personer som exploaterar islam för sin personliga vinnings skull. Ali fortsätter med att fördöma mordsekten IS terrordåd i Paris tidigare i år.

– Jag har aldrig anklagats för att vara politiskt korrekt. Jag tycker att våra politiska ledare borde använda sina positioner för att försöka få fram förståelse för islam, säger Ali. Det finns inget islamskt med att döda människor i Paris, San Bernadino eller någon annanstans i världen, fortsätter han.

Mångmiljardären Trump, som byggt en stor del av sin valskampanj på att hetsa mot invandrare och muslimer, har ännu inte svarat på Alis uttalande.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se