Kontakta oss

I samarbete med ett företag

Multimiljardären George Soros investerar i Bitcoin

Publicerat

den

De senaste månader har det gått rykten på Wall Street om att multimiljardären George Soros har investerat delar av sina tillgångar i världens mest värdefulla kryptovaluta Bitcoin. Under torsdagen bekräftade George Soros Fund Management Wall Street-ryktena. Vilket gjorde att värdet på Bitcoin tog ytterligare ett glädjeskutt. Allt fler multimiljardärer uppges satsa sina tillgångar på den glödheta kryptomarknaden.

I en intervju Bloomberg som publicerades i under torsdagen avslöjade chefen för George Soros Fund Management (GSFM), Dawn Fitzpatrick, att GSFM har investerat tillgångar i Bitcoin. Exakt hur stora tillgångarna är är för närvarande okänt. Det enda Dawn Fitzpatrick avslöjade under intervjun var att GSFM äger en del mynt. Att GSFM gick ut och bekräftade att man har tillgångar i Bitcoin gjorde att värdet Bitcoin ökade ännu mer under torsdagen. Under torsdagen var värdet för en Bitcoin uppe på 488 487 kronor. Vilket kan jämföras med onsdagens siffror då värdet för en Bitcoin var uppe på 480 398 kronor.

Flera ekonomiska experter spår ökad risk för inflation i USA och Europa vilket har lett ökad oro bland spekulanter. Den ekonomiska oron för ökad inflation kan leda till högre avgiftstryck. I spåren av pandemin återstår även frågan hur flera stater ska kunna betala av det skuldberg som har byggts upp.

Fler mångmiljardärer investerar i kryptovalutor

Mångmiljardären George Soros har byggt upp stora delar av sin förmögenhet genom att spekulera i olika traditionella valutor. 1990 bidrog Soros valutaspekulation till att den svenska kronan störtdök efter att räntan steg med hela 500 procent. GSFM ansåg att kronan var övervärderad och spekulerade emot den. Regeringen och Riksbanken försökte först försvara kronans värde genom att höja räntan, först till 75 procent och sedan till den helt osannolika rekordnivån på 500 procent. Resultatet blev finanskris för Sverige och mångmiljarder i vinst för George Soros Fund Management.
I juni meddelade miljardimperiet Point72 Asset Management att Point72 skulle börja investera i Bitcoin. Beslutet annonserades ut till hedgefondens investerare att man tänkte börja utforska och investera i kryptomarknaden. Beslutet kom efter att en av Point72:s rivaler investerat betydande summor i kryptomarknaden. “We are exploring opportunities around blockchain technology and its transformative and disruptive capabilities,”, skrev Point72 i ett brev till hedgefondens investerare. Rapporterade Bloomberg.

Av allt att döma hakar allt fler och fler miljardimperier på kryptotrenden och fler lär det bli. Åtminstone om man får tro marknadsexperterna och de senaste analysverktygen för kryptomarknaden. Via appar som Bitcoin prime kan i princip vem som helst analysera och handla med kryptovalutor.

Bitcoin som officiell valuta

I början av september kom ytterligare ett jättebesked i kryptovärlden. Den centralamerikanska nationen El Salvador att landet numera skulle införa Bitcoin som officiellt valuta. I ett tal till nationen uppmanade landets nyvalda president Nayib Bukele landets befolkning att gå ut och handla med valutan. Kort efter den 40-åriga presidenten besked gick han ut på mikrobloggen Twitter och twittrade ut sin syn på kryptovalutorna. ”Vi måste bryta paradigmen från det förgångna”, skrev Nayib Bukele på Twitter.

Nayib Bukele är en av de yngsta presidenterna någonsin i både Syd- Central- och Nordamerika. De senaste åren har han även blivit en av en de mest populära politiska ledarna i Amerikas. Om andra länder kommer följa efter El Salvadors exempel återstår att se.

Fortsätt läsa
Annons