Kontakta oss

I SAMARBETE MED ETT FÖRETAG

Värdet på Bitcoin fortsätter rusa

Publicerat

den

Kursen på Bitcoin ligger på den högsta nivån på fem månader. Intresset för kryptovalutor har ökat signifikant sedan efter positiva besked och inflationsoro pekas ut som orsaker.

I september störtdök kryptomarknaden Kinas centralbank pekade ut kryptotillgångar som olagliga. Många spekulanter oroades av att USA skulle följa efter kineserna. Först för en vecka I torsdags gick chefen för amerikanska centralbanken Jerome Powell ut med att USA inte kommer förbjuda handel med kryptotillgångar. Sedan dess har kursen gått spikrakt uppåt. På onsdagen hade Bitcoin handlats upp med 9,3 procent på ett dygn. Nu är värdet på en Bitcoin uppe i 476 277 kronor. Vilket är den högsta nivån sedan mitten av maj. Bitcoin är däremot inte den enda kryptovalutan som har gått upp den senaste veckan. Via appen The Bitcoin Code kan man enkelt analysera hur kryptomarknaden kommer röra sig i framtiden. Av allt att döma ser det mycket bra ut.

En annan bidragande orsak till kryptorusningen är växande oro för inflation i USA och EU. Flera ekonomiska experter har den senaste tiden varnat för att USA och EU står oförberedda inför framtiden. Storföretagen och centralbankerna i USA och flera EU-länder uppges inte ta riskerna med ökad inflation på allvar. Samtidigt oroas allt fler hushåll och investerare av växande avgiftstryck tack vare inflationen. Den sammantagna situationen har inneburit att allt fler också har börjat snegla på kryptomarknaden.

Här är de valutor som har gått upp mest det senaste dygnet.

Bitcoin
−0.95

Ethereum
−1.92

Cardano
−3.94

Binance Coin
−3.57

Tether
−0.02

Solana
−2.39

XRP
−1.67

USD Coin
−0.02

Polkadot
−3.95

 

Mångmiljardären George Soros investerar i Bitcoin

I en intervju Bloomberg som publicerades i under torsdagen avslöjade chefen för George Soros Fund Management (GSFM), Dawn Fitzpatrick, att GSFM har investerat tillgångar i Bitcoin. Exakt hur stora tillgångarna är är för närvarande okänt. Det enda Dawn Fitzpatrick avslöjade under intervjun var att GSFM äger en del mynt. Mångmiljardären George Soros har byggt upp stora delar av sin förmögenhet genom att spekulera i olika traditionella valutor. 1990 bidrog Soros valutaspekulation till att den svenska kronan störtdök efter att räntan steg med hela 500 procent. GSFM ansåg att kronan var övervärderad och spekulerade emot den. Regeringen och Riksbanken försökte först försvara kronans värde genom att höja räntan, först till 75 procent och sedan till den helt osannolika rekordnivån på 500 procent. Resultatet blev finanskris för Sverige och mångmiljarder i vinst för George Soros Fund Management.

Att GSFM gick ut och bekräftade att man har tillgångar i Bitcoin kommer med största sannolikhet öka värdet ännu mer.

Inte bara Bitcoin

Flera av varande oberoende ekonomiska experter spår att marknaden är långt ifrån mättad. För en vecka sedan var värdet på en Bitcoin uppe på 377 772 kronor. I början av året var värdet på en Bitcoin uppe på 254 776 kronor. Vilket kan jämföras med dagens värde på en Bitcoin, 476 277 kronor. Även kryptovalutan Ether uppges ha gått kraftigt framåt det senaste året. Enligt de senaste nyheterna från igår har Ether mer än tredubblat sitt värde sedan början av året. Från 8785 kronor för ett mynt till 26 356 kronor för ett mynt.

Fortsätt läsa
Annons