Kontakta oss

INRIKES

Nationalisterna gick till våldsam attack mot Stockholmspolisen

Publicerat

den

nmrgamlastanINRIKES| Nordiska Motståndsrörelsen hatmanifestation i Stockholm slutade som väntat med våldsamheter från den grovt brottsbelastade organisationen. Polisinsatsen var enorm då polisen hade räknat med att en stor andel motdemonstranter skulle attackera NMR. Men istället var det Nordiska Motståndsrörelsen som stod för de grova våldsamheterna.

Minst en polis uppges ha fått åka in till sjukhus efter att Nordiska Motståndsrörelsens aktivister gick till attack mot polisen. Attacken skedde i samband med att polisen försökte att forsla NMR och övriga nationalistiska demonstrationsdeltagaren via Gamla stans tunnelbanestation. I samband med att antifascister häcklade en NMR-aktivist gick NMR-aktivisten till angrepp och skulle ta sig förbi polisavspärrningen. Våldsamheter utbröt och fem personer greps misstänkta för våldsamt upplopp. En polis uppges ha blivit så pass skadad att hen var tvungen transporteras till sjukhus för vård.

Det var inte första gången under NMR-demonstrationen som demonstrationsdeltagarna försökte att bryta sig genom polisens avspärrningar. När de hade samlat sig vid mynttorget, där musik och tal skulle hållas, rusade deltagare in i en gränd och gjorde en rusning mot polisen samtidigt som de skanderade ”Vit revolution utan pardon!”. Polisen lyckades avvärja de flesta av nazisternas försök till våldsamheter.

Inte första gången
Det är inte första gången som Nordiska Motståndsrörelsens medlemmar går till attack mot polisen. Tidigare i år höll medlemmar från NMR en otillåten manifestation vid Medborgarplatsen. På en given signal valde NMR att attackera polisen.

Uppdatering: Nordiska Motståndsrörelsens konkurrenter, den fascistkopplade sajten Fria Tider har släppt ett youtube-klipp som visar hur NMR-aktivister gör en rusning mot polisen vid Mynttorget.

https://www.youtube.com/watch?v=B01EsgNkRsg

 

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se