Kontakta oss

UTRIKES

Nationell influencer: Maktelitens korruption är okej

Publicerat

den

NATIONELLA RÖRELSEN Nationalistisk högerinfluncer säger att människor som tillhör makteliten är ”kungar” och eftersom dom är kungar är det därför helt okej för dem att vara personligt korrupta.

– En kungs privata korruption stör mig inte på något sätt.

Det säger den nationalistiska högerinfluencern Ali Alexander till sina följare och syftar på bland annat Donald Trump, Vladimir Putin och Kanye West

I ett klipp som sprids på sociala medier ser man hur Ali Alexander offentligt försvarar att människor som Donald Trump och Vladimir Putin är personligt korrupta samtidigt som dom säger sig stå för kristna och konservativa värderingar.

I klippet för han resonemanget att människor som Trump och Putin tillhör eliten och därför är att betrakta som kungligheter. Enligt Alexander är det inte upp till honom eller så kallat ”vanligt folk” att döma en kung, det kan endast gud göra.

Från Trump till alt-right

Ali Alexander (tidigare känt som Ali Akbar) är en amerikansk högeraktivist och uttalad nationalist. Han har varit involverad i en rad politiska kampanjer och rörelser, inklusive Tea Party-rörelsen och Donald Trumps presidentkampanj 2016.

Alexander har haft kopplingar till flera högerextrema grupper i USA, inklusive den våldsamma nazistirganisationen ”Proud Boys” och den högerextrema milisen ”Oath Keepers”. Han har också varit en av neofascistiska ”alt-right”-rörelsens ansikten utåt.

I januari 2021 var Alexander en av de personer som uppmanade till protesterna vid Capitolium, vilket ledde till en stormning av byggnaden och våldsamheter som resulterade i flera dödsfall och skador. Efter händelsen har han hamnat i rampljuset och varit föremål för utredningar och granskningar av myndigheter och medier.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se