Kontakta oss

UTRIKES

Nazistisk polischef med automatvapen poserade för terrorgrupp

Publicerat

den

Foto: Blood and Honour

OKLAHOMA Tidigare idag rapporterade tidskriften Expo om nazistisk polischef i USA , och dennes band till den militanta nazistmiljön i Sverige. Nu kan Aktuellt Fokus avslöja polischefens involvering i terrornätverket Combat 18.

Iklädd en Combat 18 t-shirt med texten Terrormachine avlossar polischefen Bart Alsbrook flera automatvapen inför rullande kamera. Syftet bakom filmen var att den skulle spridas i den nazistiska filmserien Kriegsberichter som fanns mellan 90-talet och början av 00-talet. Sedan dess har klippen på de skjutglada nazisterna spridits i flera omklippta versioner på nätet, ofta med aggressiv vit makt-musik i bakgrunden.
Alsbrook var inte bara fullvärdig medlem i Combat 18:s politiska gren, Blood and Honour, han var en av USA:s mest framstående ledargestalter inom den militanta naziströrelsen och medlem i Combat 18. I filmklippet det första filmklippet nedan kan man höra hur någon tilltalar Alsbrook med hans förnamn. I den understa filmen kan man tydligt se hur filmklippen på de maskerade nazisterna används i C18:s propaganda på nätet, i slutet av propagandavideon säger en maskerad och beväpnad Bart Alsbrook att man bör stödja Blood and Honour eller dö.

https://youtu.be/Djkb0VjGY1g

https://youtu.be/dvDNiWIFtnc

I USA har Bart Alsbrook orsakat uppståndelse efter han blivit vald till polischef i Colbert Oklahoma. Medierna har framförallt fokuserat på polischefens koppling till sajterna för Combat 18:s skivbolag, ISD records och hemsidan för bolaget NS88.

Expos artikel tar framförallt upp Bart Alsbrook kopplingar till Sverige. Expo tar bland annat upp kopplingarna till nätverket kring Blood and Honour Sverige som kom att begå grova vålds- och terrordåd, däribland brevbombskampanjer.

Nazistisk terrororganisation

Combat 18 är ett nazistiskt terrornätverk kopplat till den nazistiska Blood and Honour-rörelsen. Flera grova terrordåd, våldsdåd och överfall har skett i C18:s namn i Europa och USA. Där ingår bland annat terrordåden i London 1999 då en C18-aktivist detonerade spikbomber på i Londonstadsdelarna Brixton, East End och Soho. I attackerna dog tre personer och ett hundratal personer skadades.

2010 greps fyra C18-medlemmar i Perth Australien efter att ha utfört en attack mot en moské. C18-medlemmarna ska enligt uppgift ha skjutit flera skott rakt en i moskén i en så kallad drive-by.

I Tyskland blev både Blood and Honour och Combat 18 förbjudna. Bland de mest kända C18-kopplade nazisterna i Tyskland återfinns terrorgrupper NSU.
Nätverket stödde även terrorhandlingar i Nordirland genom att samarbeta med terrornätverket UDA – Ulster Defence Asociation.

Signifikant för Combat 18 och Blood and Honour är rörelsens organisering i cellstrukturer under devisen, ”ledarlöst motstånd”. Combat 18:s syfte och mål är att med våld och terror slå tillbaka framförallt den antifascistiska vänstern och arbetarrörelsen, samt arbeta för att skapa förutsättningar för andra högerextremister. Idag 2017 bedöms aktiviteten från C18 vara mycket låg och på sina håll totalt insomnad.

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se

 

Fortsätt läsa
Annons