Kontakta oss

INRIKES

NMR bekräftar: Högerextrema huliganer bakom värsta våldsscenerna i Göteborg!

Publicerat

den

Foto: Loan Sundman

HÖGERVÅLDET Nordiska Motståndsrörelsens ledande aktivist, Emil Hagberg erkänner att högerextrema fotbollshuliganer låg bakom de värsta våldsscenerna som skedde bland motdemonstranterna under de antifascistiska protesterna i lördags. Sedan tidigare har även andra högerextremister och nazister identifierats kring motdemonstranterna.

Igår släppte Aktuellt Fokus ett videoklipp där en dansk nazist från Pegida fick fly från uppretade antifascister. Enligt vittnen på plats hade nazisten försökt uppvigla antifascister till att bråka med polisen. Nu visar det sig att den danska nazisten är långt ifrån den enda högerextremist som påträffats bland motdemonstranterna.

I det senaste avsnittet av den neofascistiska podden ”Me ne frego” intervjuas Nordiska Motståndsrörelsens ledande aktivist, Emil Hagberg om deras Göteborgsdemonstration i lördags. Under intervjun bekräftar Emil Hagberg att han hade kontakt med högerextrema fotbollshuliganer som begått våldsamheter i samband med demonstrationen. Samtidigt som de högerextrema fotbollshuliganerna angrep maskerade förortsungdomar som kastade sten var även flera högerextrema fotografer lägligt nog på plats. De högerextrema fotograferna är identifierade som Peter ”Peter Sweden” Imanuelsen och fascisten Bechir Rabani från Megafonerna, som har legat bakom flera hot och trakasserier av journalister och antirasister.

När Emil Hagberg berättar om huliganerna som stod för våldsamheterna vid Liseberg säger han att han fick sms från en huligan som berättat att dom hade ”röjt runt” bland antirasisterna. Hör Emil Hagberg själv i klippet nedan.

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se