Kontakta oss

INRIKES

Nu tänker ”Svärjisarna” hålla på Danmark istället för Sverige i fotboll

Publicerat

den

Foto: Nyheter Idag

INRIKES Svenska nationalister rasar mot att Svenska Fotbollförbundet har valt Fredrik Reinfeldt till ny ordförande. Nu tänker de så kallade ”Sverigevännerna” överge svenska landslaget för Danmark och Norge.

Valet av Fredrik Reinfeldt till ny ordförande för Svenska Fotbollförbundet har splittrat Fotbollssverige och skapat raseri bland landets supportrar. För de allra flesta landar kritiken i det sportsliga. Många är missnöjda över att Fredrik Reinfeldt inte har någon erfarenhet av svensk fotboll och att han inte presenterat någon vision för hur klubbfotbollen ska stärkas. Likaså är många rädda för att Fredrik Reinfeldt kommer försöka avskaffa 51-procentsregeln som gör att det idrottsklubbarnas medlemmar måste ha minst 51 procent av rösterna I ett idrottsaktiebolag. På så sätt skyddas klubbarna från att säljas ut till privata storföretag och rika privatpersoner.

Nationalisterna överger landslaget

Men det är inte är inte bara idrotten som står i centrum när kritiken haglar mot Fredrik Reinfeldt. På sociala medier har ett stort antal så kallade ”Sverigevänner” passat på att blanda in politik i den omfattande kritiken.

Flera av dem är så arga över valet av Reinfeldt att dom nu uppger att dom kommer sluta hålla på Sverige i fotboll. Istället kommer dem börja hålla på Danmark eller Norge när det är landskamper.

Här är några få exempel av alla så kallade ”Sverigevänner” som uppger att dom tänker sluta hålla på Sverige.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se