Kontakta oss

INRIKES

Ökat stöd för minskade politikerpensioner!

Publicerat

den

POLITIKERELITEN|Politikerelitens fuskande med fallskärmar, avgångsvederlag och pensioner har på sistone uppmärksammats med Fredrik Reinfeldts dubbla gräddfiler. Nu har det höjts en del röster om att ändra systemet för att det inte ska fortgå.

En politiker tjänar i snitt tre gånger mer än en vanlig arbetare, en utveckling som skett de senaste 15 åren. Medan vanliga arbetares löner stått still har politiker varit de enda som kunnat höja den allt eftersom. Den enorma resursplundringen har främst uppmärksammats med politikers oerhört förmånliga fallskärmar och avgångsvederlag som betalas av det svenska folket.

Fredrik Reinfeldt har uppmärksammats det senaste året för att ha både egen inkomst via sitt företag Fredrik Reinfeldt AB samtidigt som han får avgångsvederlag. Nu rapporterar affärsvärlden att det finns ett stort stöd för att ändra i lagstiftningen för att det inte ska kunna hända fler gånger framöver.

Men enligt Dagens Arena kommer det nog främst gälla de politiker som inte redan har slutat. De politiker som redan har avgått kommer fortsätta att plundra stattskassan samtidigt som de har ett jobb och kan på så vis leva gott på bekostnad av de svenska folket.

Det bästa vore om politikers löner sänktes så att de var närmare en vanlig arbetares lön. Pengarna som blir över skulle kunna gå till statskassan och säkert bidra med att minska statsskulden och göra det möjligt att satsa på välfärden. Minskad lön för politiker skulle också innebära att svenska folket kanske fick politiker som var motiverade av att tjäna folkets bästa istället för att ha som mål att plundra folkets resurser.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons