Kontakta oss

INRIKES

Ordningsvakter ströp ihjäl man i tunnelbanan

Publicerat

den

Pressbild CSG

STOCKHOLM    Ordningsvakter anhållna för vållande till annans död i tunnelbanan. Vittnen uppger att vakterna ströp ihjäl mannen på perrongen.

Det var under natten till söndagen som polisen larmades till en tunnelbanestation i Vasastan i Stockholm. Enligt polisen hade en man gått runt och puttat och misshandlat människor på perrongen varpå ordningsvakter tillkallades till platsen. I samband med ordningsvakternas ingripande uppstår någon form av tumult varpå mannen förlorar medvetandet.

Anhållna

Under förmiddagen bekräftade både sjukhus och polismyndigheten att den omhändtagna mannen avlidit.

– Jag kan bekräfta att den här personen har avlidit och att anhöriga är underrättade, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Enligt Stockholmspolisen har de två ordningsvakterna nu anhållits misstänkta för vållande till annans död.

Ströps ihjäl

Enligt flera vittnesuppgifter kan mannen ha strypts till döds under ingripandet. Vittnen som Expressen har talat med uppger att ordningsvakterna ska ha tagit stryptag, i form av ett nacklås, på honom.

De anhållna ordningsvakterna arbetar för det kritiserade väktarbolaget Commuter Security Group. Trots att den nu döda mannen inte ens har genomgått en obduktion målar bolagets VD, Pelle Johansson, ut den döda mannen som knarkare och skyller dödsfallet på narkotikarelaterat hjärtstopp.

– Utifrån den information vi har nu ska hjärtstoppet handla om hans narkotikapåverkan och inte vara kopplat till ingripandet, säger Pelle Johansson till Expressen.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se