Kontakta oss

INRIKES

Nyans partiledare rasar mot swishkampanj

Publicerat

den

INRIKES    Extremistpartiet Nyans kan få det tufft ekonomiskt framöver, detta efter att allmänheten uppmanas på sociala medier att swisha en krona till partiet, vilket kostar dem två kronor i slutändan.

Partiet Nyans försöker framställa sig ett parti för Sveriges muslimer och siktar på att ta sig in i riksdagen genom att nå många väljare i invandrartäta förorter. Granskningar visar att Nyans ordförande tillika grundare, före detta centerpartisten, Mikail Yüksel, som har avslöjats ha kopplingar till den fascistiska organisationen Grå Vargarna, flera av partiets kandidater är dessutom dömda för brott. I en ny granskning av parties riksdagskandidater visar det sig att var sjunde kandidat är dömd för brott.

”Ruinera Nyans”

På sociala medier pågår just nu en uppmaning där allmänheten ombeds att ruinera Nyans. Detta genom att swisha en krona till partiet. Till skillnad från privatpersoner måste föreningar och företag betala för sina swishnummer. I normala fall brukar bankerna ta ut en avgift på mellan 1-2 kronor. Det innebär att för varje gång någon swishar Nyans en krona går partiet back en krona, skulle tiotusentals människor sätta det i system kan det innebära stora ekonomiska förluster för Nyans, vilket har fått partiledaren att rasa på sociala medier.

På Twitter har Mikail Yüksel kallat uppmaningen för olaglig och bedrägeri och hotat att polisanmäla alla som skänker en krona.

”En annan sak är att vid donationer lämnar man sina personuppgifter. Värt att tänka på!”, skriver han bland annat.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons