Kontakta oss

INRIKES

Örebro överväger att ta tillbaka privatiserade verksamheter

Publicerat

den

PRIVATISERINGSKAOSET Region Örebro län har haft flera problem med privatiseringar. Det började med länstrafiken och nu inkluderar det färdtjänst och sjukhusresor. Nu funderar de på att ta tillbaka verksamheterna i egen regi.

Region Örebro län fungerar på att ta tillbaka verksamheter som privatiserats rapporterar ETC. Enligt Torbjörn Ahlin (C), oppositionsråd beror det på massiva klagomål från de som använt de privatiserade tjänsterna. De verksamheter som privatiserats är länstrafiken, färdtjänsten och sjukhusresorna.

Klagomålen ska främst röra sig om att de företagen som tagit över tjänsterna har uppvisat en dålig attityd mot resenärerna. Nu ska det utredas om de ska ta tillbaka verksamheterna i egen regi. De partierna som ligger bakom utredningen är centerpartiet, socialdemokraterna och kristdemokraterna.

Centerpartiet är främst ett borgerligt parti som förespråkar mer privatiseringar men i detta fallet har de ändrat sig. Enligt Ahlin beror det på att flera av deras egna politiker varit beroende av tjänsterna som privatiserats och märkt hur det inte fungerat i praktiken.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se