Kontakta oss

ARBETSLIV

2019 inleds med två döda arbetare på två dagar

Publicerat

den

Polisbil. Foto: Aktuellt Fokus

ARBETSLIV Trots att det inte ens har gått en vecka på det nya året har redan två arbetare dött på jobbet.

År 2019 hann knappt börja förrän polisen upprättade en anmälan om vållande till annans död på Ica Sveriges lager i Helsingborg. En 55-årig lastbilschaufför ska enligt uppgift ha fått någon form av föremål i huvudet och fördes med ambulans till sjukhus. Skadorna var däremot så pass allvarliga att hans liv inte gick att rädda. Det uppger Skånepolisen.

Knappt ett dygn senare  drabbades Sverige av ytterligare en arbetsplatsolycka med dödlig utgång. Denna gång var det Kalmarpolisens tur att upprätta en anmälan om vållande till annans död. Detta efter att en man i 30-års åldern dött efter att ha fått ett stort betongblock över sig. Mannen var inhyrd som enteprenör på Södra Cells massabruk utanför Mönsterås.

Stoppade inte produktionen

Enligt uppgift ska flera av mannens arbetskamrater blivit svårt chockade och mått dåligt över det inträffade, trots det valde arbetsköparen inte att avbryta produktionen.

– Folk jobbar på som vanligt men alla har fått samtalstid så att vi kan fånga upp de känslor som kommer i samband med en så här tragisk olycka, säger platschefen Carsten Wieger till Barometern.

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se