Kontakta oss

NOTISER

Över 15 miljoner arbetare i strejk mot privatisering och försämrad arbetsrätt

Publicerat

den

8d6485cd-d52e-4d3d-aabe-359cdbcb4484wallpaper1

INDIEN | Under onsdagen så gick miljoner arbetare över hela Indien ut i en 24-timmars strejk i protest mot föreslag att ändra i arbetsrätten och privatisering av statliga företag. Försämringarna som skulle påverka många människor vardag.

Mer än 15 miljoner arbetare från tio fackförbund inom bland annat bank-, tillverknings-, byggnads- och gruvsektorerna deltar i strejken skriver tidningen Hindustantimes. Strejken drabba transporter och bankverksamhet i hela landet. Stora samlingar av pendlare och skolbarn kunde ses vid hållplatserna tidigt på morgonen. Passagerare har blivit strandsatta på flygplatser när arbetare stannar sina fordon för att delta i strejken. Taxibilar och rickshaws stannade upp utanför på gatan.

Mindre incidenter av våld rapporterades från vissa områden bland annat i Västra Bengal. I huvudstaden har strejkande arbetare hamnat i konfrontation med poliser som försökte stoppa dem från att arrangera en demonstration. Andra arbetare har hamnat i slagsmål med strejkbrytare. Arbetare har också försökt skapa hårt tryck under strejken genom att blockera huvudgator och även stoppat flera tåg för passagerare men även godståg.