Kontakta oss

NOTISER

Video: Tiotusentals demonstrerar för flyktingar

Publicerat

den

10387222_881846381870256_1972315642710709035_n
TYSKLAND | Det har varit mycket tal om problemen med ökade våldsattacker från nationalister i Tyskland den sista tiden. Ett stort antal flyktingförläggningar har den senaste tiden utsatts för bland annat mordbrandsattacker, stenkastningar och vandalisering runt omkring i landet. Aktuellt Fokus har sedan tidigare rapporterat om att 31 poliser blev skadade när högern demonstrerade och urartade i samband med en flyktingmottagning av bland annat människor som flyr undan de salafistiska fascisterna i ISIS.

Våldsanvändningen från högersympatisörer och nationalister är allvarlig. Trots det finns det sker det även positiva tendenser i det tyska samhället. Under helgen gick invånarna i Dresden man ur huse för att manifestera sitt stöd för en human flyktingpolitik. Under parollen ”Flyktingar välkomna!” tågade tusentals och åter tusentals människor i den tyska staden som på senare år har gjort sig känd för att hysa många radikala högersympatisörer.

Samtidigt som demonstrationen i pågick i Dresden har bland annat mat- och klädleveranser delats ut till flyktingar. Mängder med människor över landet har även manifesterat sin avsky för det upptrappade högervåldet som skakar landet, bland annat genom att börja skänka kläder och möbler till de nyanlända.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se