Kontakta oss

INRIKES

Polis knivhögg fru – frias och får enormt skadestånd

Publicerat

den

INRIKES En polis i Nykvarn knivhögg sin fru inför deras barn. Polisen blev friad och får nu stora summor i skadestånd.

Det var i juni förra året som en polisman i Nykvarn knivhögg sin fru ett tiotal gånger. Mannen hade varit sjukskriven en period och hade mediciner. Hans attack ska genomförts under en psykos där han trodde att hans fru var en utländsk soldat. Hans fru lyckades fly och larmade polisen.

Mannen åtalades för mordförsök och grovt barnfridsbrott då attacken skedde framför deras barn. Mannen har varit sjukskriven för Parkinson som han tagit mediciner för. Medicinerna har haft biverkningar som lett till att mannen blivit paranoid och hallucinerat. Mannen ska ha trott att Ryssland invaderat Sverige och att ryska soldater sprang runt i hans trädgård.

Tingsrätten valde att fria polismannen från både mordförsök och barnfridsbrott. På grund av att attacken ska ha skett under en psykos orsakad av sjukdomar och medicin därav saknades uppsåt till brottet.

Mannen satt häktad mellan 14 juni till den 5 oktober 2022 vilket han begärde skadestånd för hos Justitiekanslern, JK. Förra veckan beviljade JK ett skadestånd på 193 099kr för lidande och den förlorade arbetsförtjänsten.

Hustrun hade tillsammans med barnen begärt ett skadestånd på 212 000kr vilket avslogs helt då mannen friades.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons