Kontakta oss

INRIKES

Moderatpolitiker döms till fängelse

Publicerat

den

INRIKES Roy Vonborg döms till sju månaders fängelse för att ha misshandlat flera familjemedlemmar. Han är en av Moderaternas toppolitiker i Bollnäs kommun. Vonborg har sedan tidigare flera domar och ett avtjänat fängelsestraff.

I juni på en studentfest ska Roy Vonborg sparkat, slagit och spottat på sin dotter samtidigt som hon höll sin två månaders bebis i famnen. Han ska också ha misshandlat sin svärson och minderåriga son vid samma tillfälle. Han ska också ha hotat sin fru och dotter tidigare, enligt förhören ska det ha pågått så länge dottern kan minnas.

Tidigare i veckan kom domen och Vonborg döms till sju månaders fängelse. Vonborg sedan tidigare dömts för våldsbrott, olaga frihetsberövande och bokföringsbrott. 2014 misshandlade han en person med en konservburk i en mataffär. Misshandeln i mataffären ledde till ett 6 månaders långt fängelsestraff.

Trots Vonborgs kriminella bakgrund med domar så långt bak i tiden som 2007 hade Moderaterna i Bollnäs inga problem med att låta honom ställa upp för partiet. Vonborg stod inte högt upp på listan av kandidater men blev ett av partiets lokala toppnamn efter att han fick 93 personkryss i valet, 6% av Moderaternas väljare vilket ledde till en plats i kommunen.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se