Kontakta oss

UTRIKES

Polisen fortsätter med utomrättsliga avrättningar – 13-årig pojke skjuten till döds

Publicerat

den

USA| 13-årig svart pojke avrättad av polis i staden Columbus i Ohio. Händelsen har likheter med dödsskjutningen av 12-årige Tamir Rice i samma delstat för ett år sedan.

13-årige Tyree King sköts i går kväll ihjäl av polis i staden Columbus i Ohio. Pojken var afroamerikan och händelsen ger nytt bränsle till debatten om den amerikanska polisens våld mot svarta.

Händelsen ska ha inträffat när polisen sökte misstänkta efter ett rånförsök. Pojken ska tillsammans med ytterligare två personer ha matchat ett signalement och försökt att springa iväg, enligt polisrapporten. När polisen kom i kapp hävdar polisen att Tyree King ska ha dragit fram en luftpistol, rapporterar amerikanska medier. Det är oklart om polisens version av händelsen verkligen stämmer. Tyree King dog senare på ett barnsjukhus. Han blev bara 13 år gammal.

Händelsen har likheter med dödsskjutningen av 12-årige Tamir Rice i samma delstat för ett år sedan. Han sköts ihjäl efter att ha viftat med en leksakspistol. Polisen hävdar att det är omöjlig att skilja leksakspistolen från ett riktigt vapen.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se