UTRIKES

Polisen fortsätter med utomrättsliga avrättningar – 13-årig pojke skjuten till döds

USA| 13-årig svart pojke avrättad av polis i staden Columbus i Ohio. Händelsen har likheter med dödsskjutningen av 12-årige Tamir Rice i samma delstat för ett år sedan.

13-årige Tyree King sköts i går kväll ihjäl av polis i staden Columbus i Ohio. Pojken var afroamerikan och händelsen ger nytt bränsle till debatten om den amerikanska polisens våld mot svarta.

Händelsen ska ha inträffat när polisen sökte misstänkta efter ett rånförsök. Pojken ska tillsammans med ytterligare två personer ha matchat ett signalement och försökt att springa iväg, enligt polisrapporten. När polisen kom i kapp hävdar polisen att Tyree King ska ha dragit fram en luftpistol, rapporterar amerikanska medier. Det är oklart om polisens version av händelsen verkligen stämmer. Tyree King dog senare på ett barnsjukhus. Han blev bara 13 år gammal.

Händelsen har likheter med dödsskjutningen av 12-årige Tamir Rice i samma delstat för ett år sedan. Han sköts ihjäl efter att ha viftat med en leksakspistol. Polisen hävdar att det är omöjlig att skilja leksakspistolen från ett riktigt vapen.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

1 kommentar

1 kommentar

  1. peter

    2016-09-19 den 13:25

    Gängkulturen KRÄVER ofta att en ny (ung?) medlem ska utföra ett brott för att få vara med , har den nya unge medlemmen en trasig familj och havererad skolgång så är dennas \”enda\” framtid i att vara i ett gäng som kan beskydda mot angrepp . . . MEN . . då krävs först att han bevisar sin lojalitet och utför det brott som han blir tillsagd ! !

    Detta har vi ännu ganska lite av i Sverige , men det kommer mer ! !

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp