Kontakta oss

INRIKES

Hyresbetalande fånge vräkt av kommunal hyresvärd

Publicerat

den

MALMÖ| En 38-åring man betalar hyran varje månad och är mycket sällan i lägenheten. Han avtjänar just nu ett fängelsestraff. Då anser den kommunala hyresvärden att han ej är i behov av lägenheten och fången vräks.

En 38-årig man blir av med sin lägenhet i Malmö trots att han betalar hyran och knappast är där och stör sina grannar. Anledningen: Han avtjänar ett åttaårigt fängelsestraff för grovt narkotikabrott.
Eftersom mannen tidigast kommer att friges villkorligt om tre år och därmed inte använder bostaden vill den kommunala värden MKB hyra ut lägenheten till någon som står i deras kö, skriver Hem & Hyra.

När hyresnämnden gav MKB rätt överklagade 38-åringen beslutet till hovrätten, som dock gick på nämndens linje. Att han varit sen med några hyror togs inte med i bedömningen.

– Jag kan inte säga att jag sett något liknande tidigare. Att man inte prövar de försenade hyrorna utan enbart ser till att hyresgästens behov är begränsat, säger Hyresgästföreningens förbundsjurist Susanna Skogsberg till Hem & Hyra.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se