Kontakta oss

INRIKES

Pressmeddelande: Idag öppnar Kontrapunkt upp för allmänheten igen!

Publicerat

den

3664054_2048_1152MALMÖ| Nu öppnar Kontrapunkt igen och det är verkligen på tiden, för det är mer än vädret som börjar bli kallt. I ett samhälle som skär ner, låser in och bygger murar så behöver vi värma våra kroppar på både utsidan och insidan, och se till att vi hjälps åt att hålla alla kämpande glödande hjärtan vid liv.

Kontrapunkt är både ett kulturhus och ett socialt center. Vi vill se till att finnas såväl för den som vill komma för att hämta kläder att värma sig med eller klä upp sig i, för alla hungriga magar, för de som vill skapa kultur eller politik, för de som vill byta idéer och nära visioner om rättvisa, engagera sig för att göra verklighet av dem – eller för alla som bara vill ta det lugnt, umgås och träffa nya eller gamla vänner på en trygg och varm plats utan konsumtionstvång.

Som en del av det sociala centret ordnar vi Folkök.
– Folkköket finns för alla, oavsett om man annars skulle gå hungrig eller om man bara vill komma och äta i sällskap av andra. Mat är en rättighet. Genom att äta gratis kan man spara sina pengar till annat, eller till och med att jobba mindre och engagera sig mer i samhällsfrågor. Vi vill också försöka ta vara på matsvinnet i samhället så vi välkomnar alla typer av donationer från både företag, restauranger och privatpersoner, säger Ali Baiga som är mataktivist i folkköksgruppen.

Nytt för vårt öppna sociala center blir vår Freeshop, som startades under flyktingmottagandet. Tillgång till kläder och skydd mot väta och kyla ska inte begränsas av ekonomiska resurser. Därför erbjuder vi en plats där man kan hämta kläder och annat för att hålla sig varm och frisk. Även här välkomnar vi donationer, särskilt hygienartiklar, varma jackor, skor, filtar och sovsäckar.

Vi kommer också fortsätta hålla öppet i de Kreativa Verkstäderna med utökade öppettider:
– Alla ska ha möjlighet ta del av, och skapa, kultur oavsett ekonomiska eller sociala förutsättningar. Till verkstäderna är både kulturaktörer och sociala grupper välkomna, och enskilda såklart. Vårt mål är att vara ett kollektivt utrymme för att skapa konst, kultur och hantverka – att kunna jobba med kulturen som redskap. Så verkstäderna finns lika mycket för den som behöver tillverka rekvisita till en föreställning, material till en manifestation eller bara mecka med sin cykel eller laga sina kläder, säger Samuel Eiriksson, kontaktperson i verkstäderna.

Med start idag 10 oktober kommer vi ha öppet:
★ Kontrapunkt Sociala Center (Västanforsgatan 21)
Måndag-Torsdag 17-20 med folkkök, freeshop, internet och bemannad reception

★ Kreativa Verkstäder (Norra Grängesbergsgatan 26)
Måndag, Onsdag, Torsdag 17-22 med öppna verkstäder och reception

Alla är välkomna!

Kontrapunkt
www.kontrapunktmalmo.net
www.facebook.com/kontrapunktmalmo

Fortsätt läsa
Annons