Kontakta oss

INRIKES

Skandalomsusad fd landshövding får nytt uppdrag av regeringen

Publicerat

den

stefancarlssonKALMAR| Ringde många sexsamtal, gick på dyra restauranger och drack en massa sprit på skattebetalarnas bekostnad. Men regeringen ser mellan fingrarna och ger den sparkade landshövdingen i Kalmar ett nytt uppdrag.

Den sparkade landshövdingen Stefan Carlsson i Kalmars län har fått nytt förtroendeuppdrag av regeringen. Carlsson fick sparken som landshövding efter att det avslöjats att han har köpt telefonsex på skattebetalarnas bekostnad.

Tidigare har skattebetalarna fått betala landshövdingens lyxliv med restaurangbesök, taxiresor och alkoholnotor för tiotusentals kronor. Men regeringen ser mellan fingrarna och ger den skandalomsusade Stefan Carlsson nytt uppdrag.

Enligt P4 Kalmar är han sedan den 1 september anställd på Finansdepartementet, där den tidigare landshövdingen kommer att jobba med förslaget om ny indelning av storregioner.

Carlsson kommer jobba tillsammans med indelningskommittén, som har till uppdrag att lämna förslag på en ny läns- och landstingsindelning i Sverige, där Sverige ska delas in i sex stycken storregioner.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons