Kontakta oss

ARBETSLIV

Privata arbetsförmedlaren Selfiejobs begränsar lönedumpningen efter granskning

Publicerat

den

LÖNEDUMPNING Efter Aktuellt Fokus granskning av sajten Selfiejobs försöker den privata arbetsförmedlaren göra en pudel. I ett skriftligt meddelande till Aktuellt Fokus uppger Martin Tall att Selfiejobs delvis kommer begränsa lönebudgivningen på sajten.

När Martin Tall kontaktar Aktuellt Fokus skriver han att Selfiejobs ska ta bort lönedumpartjänsten för två kategorier inne på hemsidan. Företag som är anslutna till kollektivavtal och företag som har kommit in via affialiate. Vilket innebär att lönedumpningen via Selfiejobs kommer fortsätta.

Selfiejobs VD försöker även försvara de kända företag som förekom i Aktuellt Fokus skamlista där kända och ökända företag som brukat sig av lönedumpartjänsten hängdes ut. Enligt Tall var företagens delaktighet i lönebudgivningen ett resultat av att Selfiejobs inte kunde programmera ordentligt.

”Vår avsikt var aldrig att ha funktionen för dessa bolag det är en programmeringsmiss.”

Martin Tall uppger även att han känner sig misstolkad eftersom Selfiejobs inte har tjänat pengar på lönedumpningen.

”Vi har heller ingen förtjänst av lönedumpning eller att kollektivavtal rubbas ,det är en misstolkning. Vi vill vara neutrala i relationen mellan företag och arbetsökare.”

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se