Kontakta oss

INRIKES

Riksdagsmotion: Åtala Mellanösterns Hitler, Erdoğan!

Publicerat

den

rerdogan
INRIKES| En motion har lämnats in till Sveriges riksdag om att Turkiets diktator Erdoğan ska ställas inför rätta i internationell domstol. Motionen väntas röstas ner av regeringen.

En motion har lämnats in till riksdagen om att Sverige ska kräva att Turkiets diktator Recep Tayyip Erdoğan ställs inför rätta i internationell domstol. Motionen har författats av Jabar Amin, tidigare medlem i Miljöpartiet. Jabar lämnade Mp tidigare i år p.g.a. partiets ideologiska haveri och sitter numera i riksdagen som politisk vilde.

I sin motion konstaterar Amin att Erdoğan i strid mot internationell lag fängslat 150 journalister och 5400 civila kurder. Amins motion tar också upp att Erdoğan hyllat Nazitysklands diktator Adolf Hitler och lyft fram fyrtiotalets Tyskland som ett föredöme.

Motionen, som lämnades in till riksdagen i onsdags, kräver att svenska staten agerar för att Erdoğan ska ställas till svars för sina brott mot mänskligheten i internationell domstol.

I November förra året slöt Europeiska Unionen ett avtal med Erdoğan-regimen om att Turkiet ska stoppa flyktingar som försöker ta sig till Europa från det krigshärjade Syrien. Avtalet innebar bland annat att 700 miljoner kronor i svenska skattepengar ska gå till terrorstaten Turkiet.

EU:s avtal med Turkiet innebär att den rimliga motionen troligtvis kommer röstas ner av den sittande S+MP-regeringen då de inte vill stöta sig med EU eller diktatorn Erdoğan

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons