Kontakta oss

INRIKES

S-minister använde statsflyget som taxi mellan Arlanda och Bromma

Publicerat

den

Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

S-ministern Matilda Ernkrans utnyttjade statsflyget som taxi mellan Arlanda och Bromma för att hämta kungaparet – en sträcka på fyra mil. Kostnaden fick skattebetalarna stå för.

På inbjudan av kungen besökte tyska presidentparet Frank-Walter Steinmeier och Elke Büdenbender Sverige den 7–9 september. Under den sista dagen den 9 september skulle kungaparet och presidentparet besöka rymdbasen Esrange i Kiruna. Med på resan var även ministern för högre utbildning och forskning, Matilda Ernkrans, som såg till att resan kunde göras med ett regeringens flygplan. Nu visar det sig att Matilda Ernkrans lät regeringsplanet flyga från Arlanda till Bromma. En sträcka på 4,5 mil. Anledningen var för att hämta kungaparet som inte kunde åka från kungliga slottet till Arlanda.

Matilda Ernkrans – Foto_ Kristian Pohl_Regeringskansliet

Inte ens en kvart

Enligt hovet var det tidsbrist som gjorde att kungaparet inte kunde åka till Arlanda. Tidsmässigt tar det 21 minuter att köra mellan kungliga slottet och Bromma flygplats. Mellan kungliga slottet och Arlanda tar det 35 minuter. En skillnad på 14 minuter. På hemvägen upprepades det hela. Först landade regeringsplanet på Bromma flygplats för att släppa av kungaparet, därefter flög Matilda Ernkrans vidare till Arlanda.

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons