Kontakta oss

INRIKES

Så här reagerade M-riksdagsmannen Jan Ericsson på terrorattacken i El Paso

Publicerat

den

HÖGERVÅLDET  Gårdagens terrorattentat i El Paso Texas krävde minst 20 människoliv och skadade 26 andra, bland dem en fyra månader gammal baby och andra småbarn. Istället för att attackera det högerextrema våldet väljer riksdagsledamoten Jan Ericson (M) att attackera Sveriges Radio Ekot för att Ekot rapporterade att terroristen var vit.

I sitt första uttalande om det högerextrema terrordådet i El Paso beskriver riksdagsledamoten, Jan Ericson, terrordådet som en fasansfull nyhet samtidigt som han undrade vad det hjälper att ta avstånd från terrorister.

”Vi i Sverige kan fördöma och ta avstånd från terrorister o beväpnade galningar och säga mantrat att ”våra tankar går till de drabbade och deras familjer”. Men vad hjälper det?” skrev Jan Ericson på Twitter.

Ett par timmar efter sitt första uttalande var det dags igen. I en Tweet hade SR Ekot beskrivit terroristen, högerextrema nationalisten Patrick Crusius, som ”en vit man”: ”Polisen i El Paso har gripit en vit man i tjugoårsåldern som misstänkt för skjutningen i ett köpcenter tidigare idag. Det finns fortfarande inga officiella siffror på antalet döda eller skadade.” skrev Ekot på Twitter.

Det var allt som räckte för att Jan Ericson skulle gå till attack mot Sveriges Radio: ”Tänker @sr_ekot börja skriva ut hudfärg på alla förövare framöver?”, basunerade Jan Ericson ut till över 14 000 följare på Twitter.

I Twittertråden anklagar Jan Ericson SR för att vara inkonsekventa för att Ekot skrev att den vita högerextrema nationalisten var en vit man. ”I andra sammanhang gör man tvärtom. Till och med polisens signalement på eftersökta brottslingar rensar man på viktiga delar…” skriver han på Twitter.

Invandringskritiskt manifest

Terrorattentatet i El Paso inträffade i ett köpcentrum. Den identifierade terroristen, Patrick Crusius, ska framförallt ha inriktat sig på människor som han trodde var latinamerikaner. Enligt FBI hade någon postat ett högerextremt manifest i det ökända forumet 4chan drygt 45 minuter innan attacken ägde rum. I manifestet uppmanas vita amerikaner att mörda latinamerikaner och bruka vapen mot flyktingvågen till USA.

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons