Kontakta oss

LIVSSTIL

Så hjälps vi åt att rädda nattågen till Norrland!

Publicerat

den

stfkampanj
RÄDDA NATTÅGEN| Kapitalismens inverkan på tågtrafiken har sedan länge varit till nackdel för stora delar av Sverige. När SJ ska utvärdera Norrlandstrafiken finns risk för att konsekvenserna kommer bli ännu värre. Nu hotas nämligen nattågen till Norrland – vilket kan slå hårt mot den norrländska befolkningen.

På grund av hotet mot nattågen har Svenska Turistföreningen (STF) startat kampanjen ”rädda nattågen”. Ett initiativ som Aktuellt Fokus ställer sig bakom till hundra procent.

Vill att regeringen ska agera

På sin hemsida vänder STF sig till den svenska S+MP-regeringen. STF vill att regeringen ska börja stå upp för ökad hållbarhet en turismvänligt samhälle. Samtidigt kräver de att regeringen ska ställa mer långsiktiga krav på tågoperatörerna att regeringen även ska ställa upp för nattågens framtid.

STF menar även att SJ står för ett kortsiktigt kapitalistiskt tänkande då de endast utgår från marknadsekonomins ideologi kring ständig tillväxt. Något som riskerar att gå ut över hela regionen.

– Vi menar att SJ räknar kortsiktigt och rent företagsekonomiskt. De lappar och lagar genom att köra tåg vissa delar av året några dagar i veckan. Det räcker inte. Att kunna resa med tåg är en förutsättning för såväl jobb som en hållbar turistindustri. Och om vi inte arbetar med hållbarhet i dagens turistindustri är det frågan hur många fler generationer som kommer att kunna uppleva den natur vi har förmånen att få uppleva idag. Norra Sverige behöver inte sämre förutsättningar för företag, invånare och kommuner, utan bättre, skriver STF på kampanjhemsidan.

Så här gör du en insats

Förutom att sprida information om läget har STF även tagit initiativ till ett upprop som alla kan skriva under. I uppropet skriver STF: ”Nattåg har en framtid; de är miljösmarta, tidseffektiva och jobbskapande

Vi vill att regeringen står upp för turismen och en ökad hållbarhet
Vi vill att regeringen ställer mer långsiktiga krav på tågoperatörerna
Vi vill att regeringen står upp för nattågen”

Att delta i uppropet går på under en minut och ju fler som deltar desto större chans är det att nattågen kan bevaras. Av denna anledning uppmanar vi på Aktuellt Fokus-redaktionen våra läsare att skriva under uppropet och sprida kampanjen vidare till dina vänner och bekanta.

För att göra en insats för nattågen till Norrland skriver du under här.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons