Kontakta oss

INRIKES

SD-politiker gömde automatvapen på företaget

Publicerat

den

NYHETER | Det var i onsdags som polisen gjorde en räd i Hillerstorp på ett företag där de hittade ett automatvapen som använts vid en skottlossning mellan två kriminella MC-gäng. Tre personer greps i Hillerstorp varav den ena sitter för Sverigedemokraterna i Gnosjö kommunfullmäktige.

Robin Natzén från Sverigedemokraterna som greps har tidigare varit skandalomsusad då han tidigare poserat i en mössa som var en del av de tyska nazisternas uniform. Då hade han precis blivit invald i Gnosjö kommunfullmäktiga utan att vara med på listan för valet utan några personer hade skrivit hans namn på Sverigedemokraternas valsedel. Sverigedemokraterna i Gnosjö sa då att de tog avstånd och att han var inte medlem i partiet så han fick sitta kvar som politisk vilde.

Personen blev dock medlem i Sverigedemokraterna någon månad senare efter att han varit i kontakt med Sverigedemokraterna. Robin hade ansökt om medlemskap i Sverigedemokraterna och blivit godkänd uppifrån. Sverigedemokraterna i Gnosjö sa då följande till lokaltidningen:

– Vi trodde inte han skulle vara godkänd medlem i partiet först, men tydligen är han det. Är han godkänd uppifrån då kan inte vi inte godkänna honom här. Genom detta får vi verkligen den vågmästarroll vi velat ha hela tiden.

Förnekar medlemskap

Sverigedemokraterna har efter skandalen förnekat att han var medlem och även påstått att han avsagt sina uppdrag i kommunfullmäktige men kommunen har inte fått in hans avskedsansökan och även på Sverigedemokraternas hemsida har han stått med som representant fram tills de nyligen raderade hans namn från listan. Robin har suttit i kommunfullmäktige och varit aktiv tillsammans med andra Sverigedemokrater och var alltså ingen politisk vilde. Fram tills avslöjandet så stod han även med på Sverigedemokraterna i Gnosjös hemsida som en av deras representanter i kommunfullmäktige men de har efter avslöjandet raderat hans namn från listan.

Fortsätt läsa
Annons