Kontakta oss

INRIKES

Seger för fildelarna: Spridningskollen lägger ner!

Publicerat

den

cr7zt35wgaa2u28
INRIKES| Den kontroversiella tjänsten Spridningskollen.se lägger ner sin verksamhet. Deras affärsidé att fakturera vanliga personer som fildelar mötte för stort motstånd.

Aktuellt Fokus har tidigare rapporterat om Spridningskollen.se. Spridningskollens jobbade åt de stora filmbolagen i Hollywood. Företaget skulle spåra vanliga internetanvändare på nätet som fildelat något av storbolagens filmer eller serier. När de hade spårat internetanvändare skulle de fakturera de personer de ansåg ägnat sig åt fildelning.

Redan från start mötte företaget stort motstånd som enligt ett pressmeddelande är anledningen till att de lägger ner. De skickade aldrig ut några fakturor. Det socialt accepterade fenomenet fildelning kunde företaget inte stoppa men de påstår att under tiden de varit aktiva har fildelningen i landet minskat.

Företaget Bahnhof som erbjuder internettjänster var spridningskollens största motståndare. Bahnhof var först med att registrera varumärket Spridningskollen och registrera hemsidan spridningskollen.org. Utöver det har Bahnhof hjälp över 25 000 internetanvändare hjälp med att skicka protester till regeringskansliet.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons