Kontakta oss

INRIKES

Svenska polisen terroristlistar palestinska flaggan

Publicerat

den

ladda ned
INRIKES | Palestinas flagga visas upp som terroristsymbol – i ett internt arbetsmaterial hos den svenska polisen. Men enligt chefen för Nationella taktiska rådet är det inte aktuellt med en ändring.

Jonas Hysing på chef för Nationella taktiska rådet anser att materialet inte är felaktigt. Rådet har fått informationen från den amerikanska myndigheten för terroristbekämpning, National Counterterrorism Center. Förteckningen är ett internt polismaterial, men användes av gymnasieskolor för att öka kunskaperna om extremistorganisationer.

Bredvid den terrorstämplade organisationen Abu Nidal Organization syns den Palestinska statens officiella flagga. Förteckningen kommer från Nationella taktiska rådet och listan blev tillgänglig för allmänheten när Örebro kommun skickade ut den till stans gymnasierektorer. Det största problemet är att man kopplar samman den palestinska frihetskampen med terrorism. Det är väldigt olyckligt. Men enligt Jonas Hysing kommer en ändring antagligen inte att bli aktuell.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se