Kontakta oss

UTRIKES

Homosexuell lärare sparkas från katolsk skola – eleverna i massprotest

Publicerat

den

UTRIKES | Studenter från Skutts katolska skola i Omaha, USA har haft en insamlingsgala för att visa sitt stöd för en lärare som inte kommer att undervisa där nästa termin. Läraren är öppet homosexuell. De katolska tjänstemännen har stått fast vid sitt beslut att inte förnya Matthew Eledges kontrakt. Beslutet fattades av skolan efter ett samtal med ansvariga på skolan när Matthews förlovat sig med en person av samma kön.

”Om en anställd inte kan åta sig katolska kyrkans lära och doktriner, kan han eller hon inte fortsätta att vara anställd på Skutts katolska skola.” skrev Jon McMahon, skolans ordförande i ett brev till anställda och elever tidigare denna månad.

En namninsamling har startats mot skolstyrelsens homofobiska synsätt. Namninsamlingen är tänkt att påverka ansvariga på skolan att ändra sitt beslut. Namninsamlingen har samlat in nästan 95.000 underskrifter sedan den lanserades 7 april.

Varje år arrangerar skolan en insamling vid namn Hawk Walk som samlar in pengar för ekonomiskt bistånd. Vid den senaste insamlingen bar studenterna t-shirts som visar stöd för Eledge. På tröjorna står det ”Jag stöder Mr Eledge” och har en logotyp som förknippas med HBTQ-rörelsen och dess kamp för lika rättigheter. På baksidan av tröjorna står det ett biblisk citat från Jesus som säger: ”Älska varandra som jag har älskat er.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons