Kontakta oss

NOTISER

TF-X – Den flygande bilen är här

Publicerat

den

tfx
MOTOR| Sedan 1950-talet har människan drömt om flygande bilar. 2000-talets senaste teknikframsteg innebär att drömmen har kommit att bli verklighet. Om några år kan flygbilarna vara ute i handeln.

Projektnamnet är Terrafugia’s TF-X och enligt egen utsago vill man revolutionera sättet människor kör bil på. Glöm lortiga landsvägar och avgasfyllda bilköer i innerstan. I framtiden kommer du kunna flyga iväg från problemen i din egen TF-X.

Den flygande bilen är konstruerad som en hybridbil med elmotorer som kombineras med en bensinmotor som kan producera tillräckligt med megawatt så att man helt enkelt kan flyga iväg med bilen.

När TF-X kommer komma ut på marknaden är i nuläget väldigt oklart. Först räknar man med att utveckla tekniken ytterligare och därefter är det en rad hinder som ska passeras, som exempelvis bilbranschens och oljemarknadens lobbyorganisationer som knappast vill ha för mycket konkurrens. Med andra ord, det kan dröja ett antal år. Tills dess kan du beskåda utvecklingen online.

Se hur det funkar i filmklippen nedan

https://www.youtube.com/watch?v=OOFP6Tk15U8

https://www.youtube.com/watch?v=wSvGSnOQms8

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se