Kontakta oss

INRIKES

Planerar överklagan trots bevisat koppleri

Publicerat

den

INRIKES| Det svenska rättssystemet är sällan på de utsattas sida. I dagarna blev dock en man som suttit åtalad för koppleri där han sålt sin 26-åriga sambo till sexköpare dömd till två års fängelse. Hans advokat har dock yttrat sig om att överklaga.

Den 45-årige mannen från Kramfors har dömts för grovt koppleri, misshandel, ofredande, brott mot vapenlagen och grov kvinnofridskränkning. Hans straff landar nu på två år och sex månader, men enligt hans advokat Jonas Vedin planerar de att överklaga.

– Vi får se om vi tar omtag i hovrätten, uppger han till SVT Nyheter Västernorrland. Jag tycker att min klient kunnat bemöta det åklagaren påstått, så spontant tror jag att vi har på fötterna för en överklagan, menar han.

Vad exakt han menar med att klienten ”kunnat bemöta” åklagarens frågor, eller ”påståenden”, framgår inte från SVTs rapportering. Däremot framgår att utredningen gått igenom ett 90-tal SMS-kontakter där uppenbart intresse för sexköp funnits. Alla köpare har dock inte kunnat lokaliseras eftersom kontakten skett via oregistrerade kontantkort.

Totalt sett har 24 män åtalats för att ha köpt sex från den 26-åriga kvinnan, men det är bara 21 som döms för köp avv sexuell tjänst. Resterande tre går fria med endast dagsböter som påföljd.

Den 45-årige mannens försvarare Jonas Vedin är dock osäker på ”vilken delaktighet” hans klient ”har haft” i verksamheten. Om överklagan går igenom och leder till mildare straff kommer vi bara få ytterligare bevis på att det svenska rättssamhället inte står på de svaga och utnyttjades sida alla gånger.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons