Kontakta oss

UTRIKES

Trump bryter vallöfte: ”Kommer inte deportera muslimer”

Publicerat

den

connyUSA|    USAs nyvalda President Donald Trump blev under sin valkampanj känd för kontroversiella uttalanden och skandaler. Han lovade att låsa in Hillary Clinton samt att deportera muslimer efter en valseger. Nu verkar han dock backa om sina uttalanden.

Donald Trumps valllöften innefattade många saker, bland annat att låsa in Hillary Clinton samt deportera muslimer. Nu verkar det som om dessa vallöften, bara dagar efter valet, kommer att läggas i papperskorgen.

I en intervju i CNN uttalade sig en av Trumps lojala följare, Rudy Giuliani, om den nye presidentens förslag att fängsla Clinton.

– Jag tror att det är en svår fråga, säger han till CNN.

– Det har varit en tradition inom vår politik att lägga saker bakom oss.

Vallöfte om deportering av muslimer borta
Donald Trump gjorde även deportationen av muslimer till ett vallöfte. Nu rapporterar nyhetsbyrån AFP att detta löfte inte går att finna på valkampanjens hemsida längre. När journalister har försökt få uppgifter om detta från anställda inom Trumps valkampanj har de mötts av förklaringen att bortfallet beror på ”tekniskt strul”.

Det återstår att se om fler av de mer uppmärksammade och centrala vallöften som Trump gett kommer skrotas. Frågan är om han kommer att hålla vad han lovat kring handelsavtalen TTIP och Nafta, som Trump lovade att han skulle riva upp om han blev vald.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons