Kontakta oss

KULTUR

Turkiska högern attackerade musikälskare

Publicerat

den

TURKIET| Under fredagen samlades fans till bandet Radiohead i en skivbutik i Istanbul för att fira att bandet släpper nytt album. På festen bjöds det på tilltugg och alkohol. Festen attackerades av våldsamma högeraktivister.

Firandet föll inte de konservativa högern Turkiet i smaken. En grupp på 20 högerkonservativa gick till attack mot skivbutiken Velvet Indieground och misshandlade både kunder och personal. Orsaken var att de var arga för att de drack alkohol och gick på evenemanget trots Ramadan, rapporterar AFP.

”Stäng det här stället” och ”vem fan äger det här stället”, skrek gruppen i samband med att de tog sig in. De ska också ha hotat att döda människor. Totalt skadades två personer i attacken.

500 demonstrerade mot högern och Erdogan
På lördagskvällen samlades omkring 500 personer för att protestera mot attacken. Tillsammans skrek de ”axel mot axel mot fascism” och kritiserade presidenten Erdogan.

Den turkiska polisen sköt tårgas, använde vattenkanoner och gummikulor för att skingra demonstranterna som samlats i Istanbul.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons