Kontakta oss

INRIKES

Ulf Kristersson tyst om Torbjörn Tegnhammars avgång

Publicerat

den

ulf kristersson - foto: European People's Party | Flickr

MODERATERNA Anklagelserna om sexuella trakasserier ledde till att M-toppen Torbjörn Tegnhammar nu avgår från Moderaternas partistyrelse. Samtidigt vill Ulf Kristersson inte kommentera skandalen överhuvudtaget.

Anklagelserna om sexbrott och sexism mot M-toppen Torbjörn Tegnhammar har skett i omgångar sedan flera år tillbaka. I dagarna har totalt fyra moderatkvinnor gått ut och berättat om sina erfarenheter av den 39-åriga M-toppen. Det ledde till att Torbjörn Tegnhammar under fredagen valde att avgå från Moderaternas partistyrelse och som oppositionsråd i Malmö. Enligt Torbjörn Tegnhammar väljer han att avgå på grund av omtanke om sin familj.

”Jag har i kväll meddelat kommunfullmäktigegruppen i Malmö, samt Moderaternas partiledning, att jag av omtanke om min familj och partiet väljer att omedelbart avgå. Jag kommer i dagsläget inte att ge några ytterligare kommentarer”, skrev Torbjörn Tegnhammar på Facebook under fredagskvällen.

Ulf Kristersson tiger

Trots upprepade anklagelser om sexuella trakasserier har Moderatledaren Ulf Kristersson inte sagt ett ljud om det inträffade. Varken på sina egna plattformar på sociala medier eller genom partiets kanaler har Ulf Kristersson kommenterat misstankarna mot sin partikamrat. Ulf Kristersson har inte heller kommenterat Torbjörn Tegnhammars avgång från partistyrelsen. Ej heller har Ulf Kristersson framfört något stöd till de utsatta kvinnorna.

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se