Kontakta oss

INRIKES

Ulf Kristerssons tvärvändning: Vill inte fälla regeringen

Publicerat

den

INRIKES   Ulf Kristersson vill inte längre göra allvar av löftet han gett till Vänsterpartiet om att fälla regeringen om regeringen går vidare med försämringarna i arbetsrätten. Det säger M-ledaren i en kommentar till Aftonbladet.

I maj gick Moderatledaren Ulf Kristersson ut och sa att han inte skulle tveka ett ögonblick på att avsätta regeringen ifall Vänsterpartiet skulle lyfta en misstroendeförklaring med anledning av slakten av arbetsrätten. Ett uttalande som han dessutom upprepat vid tidigare tillfällen.

– Vill Vänsterpartiet avsätta regeringen skulle jag inte tveka ett ögonblick, sa Ulf Kristersson till SVT då.

Idag när det stod klart att arbetsmarknadens parter inte lyckats enas kring ett gemensamt förslag till förändringar i arbetsrätten valde Ulf Kristersson att backa från sitt tidigare uttalande. Nu vill Ulf Kristersson helt plötsligt inte fälla regeringen över försämringarna i arbetsrätten. Det säger Ulf Kristersson till Aftonbladet.

– Vi kommer inte använda ett hot mot den här regeringen för att stoppa reformer som vi tycker är absolut nödvändiga, nej, säger Ulf Kristersson till Aftonbladet.

Ulf Kristerssons tvärvändning har kritiserats hårt från vänsterpartister och Moderaternas egna gräsrötter. På Twitter kommenterar V-riksdagsledamoten Jens Holm beskedet genom att ifrågasätta om Moderaterna verkligen är ett oppositionsparti.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se